Dagens åpningstider: Stengt
Home
  • Butikkoversikt
    • Butikker
    • Spisesteder
    • Oversiktskart
Torvbyen - I hjertet av Fredrikstad

Torvbyen - I hjertet av Fredrikstad

Torvbyen - I hjertet av Fredrikstad


Publisert|

I hjertet av Fredrikstad finner du Torvbyen, kjøpesenteret med 36 års erfaring. Historien på senteret strekker seg langt tilbake da Torvbyen er et resultat av en sammenslåing av tidligere Domus, åpnet i 1967, og Stabburet matsenter, som var Norges første selvbetjente matbutikk da det åpnet i 1936 av Gunnar Nilsen.Coop Mega - godt utvalg og lokale skatter


Med sin sentrale plassering i Torvbyen er Coop Mega en butikk mange har fått et forhold til opp gjennom årene. Butikken tilbyr den gode handleopplevelsen med sitt store utvalg og flotte råvarer. 


I Norges bortgjemte kriker og kroker, produseres det mat i verdensklasse og dette har Coop satt i fokus. I Torvbyen betyr dette at du kan nyte deilige produkter fra blant andre Dyre Gård og Askim Frukt - og bærpresseri. 


Butikkens ferskvareavdeling er en klar kundefavoritt. Her finner du et bredt utvalg av fisk og sjømat, oster for enhver smak og et modningsskap med langtidsmørnet kjøtt som er plukket ut spesielt for butikken.I ferskvaredisken hos Coop Mega kommer gjerne Bård med gode tips til sesongens sommermat.


 


Lokal mat fra matprodusenter i Østfold og Oslo er å finne i hyllene hos Coop Mega.


 


Fiskedisken hos Coop har godt utvalg av fersk fisk og sjømat.


 


Er det duket for rekeaften? Da kan vi anbefale deg å titte innom lokalmat hyllen og ta med deg en ramsløks aioli fra Metervare.

 

Gullsmed Ambjørnsen - tre generasjoner med erfaring

Forretningen åpnet i Torvbyen i 1995, men deres historie går helt tilbake til 1934 da Truls Ambjørnsen startet sitt eget verksted i Storgata i Fredrikstad, etter endt skolegang på yrkesskolen og kunst og håndverksskolen i Oslo der han tok svennebrev og mesterbrev. 


Faglig dyktighet har hele tiden vært i fokus og i 1970 kom den andre generasjonen inn i forretningen, Truls Petter Ambjørnsen. I tillegg til samme faglige tyngde som sin far, fra studier i Oslo, utvidet han sin utdannelse og er både Diplomgemmolog og Diamantgutachter også kalt diamanttakstmann. I 2006 kom den tredje generasjonen inn i forretningen, Truls Martin Ambjørnsen.


Forretningen har eget gullsmedverksted i butikken, så her gjør forretningens egne gullsmeder alt på stedet og slipper å sende dette bort. De tar imot mye gammelt gull fra kunder og lager nye smykker, de reparerer og de lager helt nye smykker. De har også egen urmaker på huset og et bredt utvalg av ur, da klokker blir en stadig viktigere vare, selv om gullet fortsatt veier tyngst.


 


Torill har vært hos Gullsmed Ambjørnsen i 46 år. Her avbildet med 2. generasjon i gullsmed forretningen; Truls Petter Ambjørnsen.


 


Hos Gullsmed Ambjørnsen finner du flere ledende merkevarer, bl.a et stort utvalg av populære Ole Lyngaard.

  

Interoptik S.Gangestad - faglig dyktighet i fokus

Butikken drives av Catharina og Stephen Gangestad, som begge har master i Optometri og butikkens historie går helt tilbake til 1957, da Stephen Gangestad Senior åpnet den første butikken. De startet også opp i Torvbyen i 1995, hvor Catharina på den tiden var alene som optiker i verdens minste synsprøverom.


De ble fort store på solbriller, med mange kjente merker og var blant de 3 største i Norge på Oakley og Arnette. Denne sommeren har de fått enda et ettertraktet merke på plass i butikken, solbriller fra Dita eyewear.


Interoptik S. Gangestad satser sterkt på fag og ansatte i 2020 Ingebret Mojord, en kjent og kjær Optometrist i Fredrikstad og en bauta innenfor faget. De er i dag 5 optikere, hvor alle er spesialister i Generell Optometri.


 


Gangestad har solgt mange briller opp igjennom årene. Blant de merkeligste brillene er Theo, hvor glassene er sydd fast til rammen og et par med titaninnfatning hvor festet sitter i nakken med bøyler over hodet.


 


Maria viser frem et utvalg av butikkens solbriller.


Historien på senteret er noe vi er stolte av og senterleder Monique Blystad, har på lik linje som mange av de ansatte, lang fartstid med sine 20 år. Hun trekker frem at ingen dag i Torvbyen er lik og det er en av de mange tingene hun setter pris på med jobben sin.Senterleder i Torvbyen, Monique Blystad.


 


Trine er et kjent fjes for mange og må kunne kalles en Torvbyen-veteran med sine 22 år som franchise-taker for Vita-kjeden på senteret.Anders hos Telia har jobbet for at du og dingsene dine alltid skal være på nett i over 13 år.


 


Lene har hjulpet kunder med interiør- og tekstilprodukter hos Kid Interiør i 21 år.Nils er driftstekniker i Torvbyen. Han kjenner senteret ut og inn, gjennom sine 24 år her og er senterets egen Petter Smart. 


Velkommen til en hyggelig sommerhandel i Torvbyen.

Lagre og del